Точно днес (19 април) се навършва 1 година, откакто журналистът Милен

...
Точно днес (19 април) се навършва 1 година, откакто журналистът Милен
Коментари Харесай

Точно година от кончината на неподражаемия Милен Цветков! В негова памет излзиа книгата "379 дни с Милен Цветков"

Точно през днешния ден (19 април) се навършва 1 година, откогато журналистът Милен Цветков почина в нелепа злополука. Книгата „ 379 дни с Милен Цветков - Историята на една предстояща обич “ (от Книгомания) излиза в негова памет. Книгата е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

Милена Иванова е индивидът до Милен Цветков в последните няколко години. 379 дни е тяхното общуване дружно, само че историята на любовта им е почнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на „ Часът на Милен Цветков “. И за двамата тази обич е чакана и мечтана, само че минава през премеждия.

В книгата ще прочетете спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена Иванова за детството си, навиците и правилата в живота си, за работата си в другите малките екрани, за сътрудниците, от които е научил доста за публицистиката (като Бригита Чолакова), и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и какъв брой е значимо доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

Въпреки че Милена Иванова е нумеролог, 19 април не предвещава, че ще се случи нещо неприятно – денят е Великден, Милен Цветков се е чувствал благополучен, съумява да чуе за празника по телефона всички, които обича… само че повече не се връща при обичаната жена.

„ 379 дни с Милен Цветков “ демонстрира обичания публицист подобен, какъвто е – през погледа на Милена Иванова като сътрудник, както и през погледа на най-хубавия другар от детските години Марио Райчев, и сътрудниците от Нова тв Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, публицистите Георги Милков и Ники Кънчев.

От през днешния ден книгата се популяризира по книжарниците. Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „ За децата на Милен Цветков ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР